no to na szybko vlog, i przepis:
piers z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami z sosm z gorgonzoli.
Pierś z kurczaka myjemy i przekrajamy w poprzek tak jakbyśmy chcieli zrobić dwa cienkie kotlety (nie przekrajamy do konca, robimy jakby kieszonkę !, nacieramy przyprawami (ja użyłam czosnku, soli, ziół prowansalskich i sporo rozmarynu- idealnie pasuje do kurczaka). W kieszonkę wkładamy suszone pomidory (ja używam takich w zalewie, ze słoiczka), mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego (można użyć formy do ciasta i zakryć folią aluminiową) i pieczemy pod przykryciem w temp 180C 30-40 min.
Sos (idealnie się nadaje do makaronu albo do szpinaku) do rondelka wlewamy dużą śmietanę 18% i odrazu dodajemy ser pleśniowy (gorgonzola), ja daję ok pół 'trojkąta'(paczkowana najczęściej jest w trójkątach) czyli ok 50g. Wszystko mieszamy do momentu aż ser się rozpuści.
Sałatka: mix sałat z roszponką, dodaję oliwy soli, pieprzu i całość polewam musztardą. Najlepsza!
pozdrawiam T !
PS; dopiero teraz przeczytałam komentarze jakie ludzie piszą na YT pod moimi filmami....padaka.
Frank Ocean to moja nowa muzyczna miłość.