niedziela, 10 listopada 2013

Halo!
Mam dla Was przepis na bardzo prostą pastę !

Potrzebujemy :

Makoaron - jaki najbardziej lubicie, ja użyłam tagiatelle, swietnie nadaje się penne czy farfalle
Pierś z kurczaka
Pieczarki ok 10 sztuk
Śmietana osiemnastka duże opakowanie
Przyprawy - pieprz, sół, oregano, bazylia, ostra papryka

Smażymy (na oliwie) pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka aż się lekko zarumieni. Na drugiej patelni  obsmażamy na maśle pieczarki, dodajemy do kurczaka i wszystko zalewamy śmietaną, doprawiamy do smaku, ja lubię jak jest ostrzejsze więc dodaje więcej papryki.
Podajemy z parmezanem , jeśli ktoś lubi natkę pietruszki to bardzo dobrze pasuje... ja osobiście nie przepadam.

Zapraszam Was dzisiaj o 18 przed telewizory na program Ugotowani ! Już się nie mogę doczekać, umieram z ciekawości jak to wszystko będzie wyglądało !

ściskam T  !