Halo halo!
Zapraszam na łososia z bazyliowo-pistacjowym pesto.
T.
Składniki :
ok 400g filetu z łososia
1/3 szklanki pistacji
ok 4-5 gałązek świeżej bazylii
100g szynki parmeńskiej bądź szwarcwaldzkiej
4 łyżki oliwy
4 łyżki tartego parmezanu lub grana padano
Pistacje, bazylie, ser i oliwę rozdrobnić blenderem. Łososia umyć, usunąć łuski , odciąć skórę, jeśli się nie uda :) następnie pokroić na równe kawałki ok 3 cm szerokości. Rybę posmarować pesto i zawinąć w plasterek szynki. Piec 30 minut w temperaturze 190 C.
Pomimo wielu przeciwności udało mi się przygotować to danie...warto było :)
Uwielbiam jeść ryby!!! Twoje danie wygląda przepysznie :)
OdpowiedzUsuńŚwietny filmik!
http://mademoisellejuliet.blogspot.com/
Rzeczywiście wygląda bardzo apetycznie O.O
UsuńŁosoś najlepszy, muszę zrobic w pesto zamiast w szpinaku wreszcie;)
OdpowiedzUsuńPiękna kuchnia
Pozdr
wygląda obłędnie ♥
OdpowiedzUsuńPodkradam przepis, jutro robię na obiad ! Mniam !
OdpowiedzUsuńwww.llealicious.blogspot.com
Danie na pewno pyszne, uwielbiam te składniki, jednak niestety łososia nie mogę jeść :D
OdpowiedzUsuńSuper kompozycja! Bardzo aromatyczna i zdrowa :) czyli takie jak lubię. Chociaż łososia testowałam jedynie w wersji wędzonej. Bazylia w dużej ilości mnie mdli :/ ale ten zestaw wygląda niesamowicie i na pewno kiedyś skorzystam!
OdpowiedzUsuńMmm :)
OdpowiedzUsuńCukinka jaka kochana
OdpowiedzUsuńCukinka? a nie po prostu Cuki?
Usuń:o
a ja mogę ci wysłać na maila filmik jak wyfiletować łososia w jedną minutę ;) mam na myśli cały filet, więc pół będzie w pół minuty :)
OdpowiedzUsuńmmm jadłabym :)
OdpowiedzUsuńhttp://pmsniszczy.blogspot.com/
Mm! Muszę spróbować :)
OdpowiedzUsuńhttp://tunia-ti.blogspot.com/ zapraszam
strasznie źle ogląda się z tą ZA głośną muzyką i ZA cichym głosem....
OdpowiedzUsuńT. Może pochwalisz się nowym tatuażem ??
OdpowiedzUsuńWłasnie Marta pochwal się tatuażem albo wstaw zdjęcie jesteśmy ciekawe.
UsuńSuper filmik, cieszę się, że jesteś radosna, uśmiechnięta :))
OdpowiedzUsuńgdzie chodzisz do fryzjera??????????????????????
OdpowiedzUsuńmasz moze jakas nowa muze do polecenia? ;)
OdpowiedzUsuńMarta może następnym razem wstawisz jakiś przepis na sałatke z gyrosem albo jakąś fajną sałatkę bo nie mam pomysłu pozdr. :)
OdpowiedzUsuńwow, ale schudłaś! jak? :)
OdpowiedzUsuńsuper przepis! przy najbliższej okazji przetestuje ;) mam wrażenie, że będzie to szybciej niż myślę :)
OdpowiedzUsuńFajny przepis, jak zwykle dobrze Cię widzieć! Ale bardzo źle ogląda się z za głośną muzyką i za cichym głosem, po każdej Twojej wypowiedzi miałam minizawał, bo muzyka mnie zaskakiwała... Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńMarta Ty tak same rarytasy robisz - ale ja lepiej nie próbuje chyba że ze strażą na wszelki wypadek:)
OdpowiedzUsuńfajny przepis :)
OdpowiedzUsuńMarta w jakim programie robisz filmiki?
OdpowiedzUsuńimovie :)
UsuńMasz może jakiś przepis na filet z dorsza? Tylko koniecznie pieczony!
OdpowiedzUsuńMarto, łososia masz już wyfiletowanego ;> Po prostu ściąganie skóry:)
OdpowiedzUsuńtak tak, wiem, drobne przejęzyczenie. :)
UsuńMartusia jak pięknie Ci w groszkach *-*
OdpowiedzUsuńzapraszam:
sosnowskaphoto.blogspot.com
dlaczego podpisujesz sie jako "t"?
OdpowiedzUsuń>>>>>>>>>>NOWA, WCIĄGAJĄCA, ŚWIETNA GRA<<<<<<<<<<
OdpowiedzUsuńJeżeli lubisz grać w gry, to mam coś dla Ciebie!
Gra "Anno Online" sprawi, że zapomnisz o wszystkim i wcielisz się w rolę władcy swojego własnego imperium.
TEJ GRY NIE TRZEBA POBIERAĆ!
Link(skrócony) -> http://bit.ly/1pEmnEr
Zapraszam i życzę miłej gry!
Wygląda apetycznie! ;)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńjuz wiem co jutro na obiad! :]
OdpowiedzUsuńkamperki.blogspot.com
tępe noże fiska**a? dziwne. mój komplet jest obłędnie ostry, polecam ostrzałkę ! :D
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie😉 zapraszam do mnie przepisnatalerzu-cook.blogspot.com
OdpowiedzUsuń