czwartek, 14 lutego 2013

wtorek, 12 lutego 2013

Moja propozycja na dzisiejszy dzień !
Co sądzicie? 
T. 

/leginsy reserved, płaszcz new yorker, komin Co.come in, buty schaffashoes, okulary iloko.pl, pomadka f&f, kolczyki ania kruk/












poniedziałek, 11 lutego 2013

Nachos!! 
To jest wersja najprostsza, na szybko, można je przyrządzać na różne sposoby.
Mój znajomy ostatnio zrobił z mięsem mielonym. baaardzo ostre. 
Jak organizowałam imprezę w stylu meksykańskim to sama zrobiłam nachosy (ale nie były takie dobre jak te kupne)

potrzebujemy:
paczka nachos'ów
boczek wędzony bądź parzony
śmietana 18%
Ser żółty
oliwki 
pomidor
awokado
czosnek
pół cytryny
łyżka oliwy z oliwek
serek topiony (taka duża kostka)
pół szklanki mleka
papryczki jalapeno marynowane (ze słoiczka)

Boczek kroimy w kostkę i smażymy na patelni. Nachosy wysypujemy na blachę do pieczenia albo na talerz żaroodporny, posypujemy boczkiem, oliwkami (ja kroję na małe plasterki), papryczkami i startym serem żółtym. Zapiekamy w piekarniku aż ser się rozpuści! 
W rondelku rozpuszczamy kostkę serka topionego z dodatkiem mleka, i cały czas mieszamy aż uzyskamy jednolitą masę .
W miseczce rozgniatamy widelcem awokado, dodajemy łyżkę oliwy, sok z cytryny,  posiekany drobno czosnek i pomidora bez skórki pokrojonego w kostke. Wszytsko mieszamy.
Nacho opdajemy na gorąco, a w miseczkach dipy, nie zapomnijcie o śmietanie! ja najbadziej lubię jeść ze śmietaną! 
Nacho można też polać śmietaną przed upieczeniem, zasypać serem i dopiero zapiec :)

Smacznego! :) T. 













niedziela, 10 lutego 2013

Zapraszam na vloga!
Wczoraj byłam pierwszy raz w życiu na siłowni, dzisiaj robię drugie podejście. Wczoraj byłam tak mega zestersowana że nawet porządnie nie poćwiczyłam, ale dziś mam zamiar to nadrobić, i dać sobie porządny wycisk!  trzymajcie za mnie kciuki!

kurteczka i torebka MissSpark










foto Maciej

najlepszy motywator!


muzyka-  Embody- SebastiAn