piątek, 3 października 2014

Halo halo!
Zapraszam na łososia z bazyliowo-pistacjowym pesto.
T.

Składniki :
ok 400g filetu z łososia
1/3 szklanki pistacji
ok 4-5 gałązek świeżej bazylii
100g szynki parmeńskiej bądź szwarcwaldzkiej
4 łyżki oliwy
4 łyżki tartego parmezanu lub grana padano

Pistacje, bazylie, ser i oliwę rozdrobnić blenderem. Łososia umyć, usunąć łuski , odciąć skórę, jeśli się nie uda :) następnie pokroić na równe kawałki ok 3 cm szerokości.  Rybę posmarować pesto i zawinąć w plasterek szynki. Piec 30 minut w temperaturze 190 C.
Pomimo wielu przeciwności udało mi się przygotować to danie...warto było :)








poniedziałek, 29 września 2014

Halo!
Dziś wraz z Olą (facebook) i Kingą (facebook) zrobiłyśmy sesję, której efekty już niebawem na blogu.
+ kilka rzeczy o które dostaję masę pytań
Ścisk !






/Koszula h&m, spodnie Top Shop, buty reebok Gl600 /



/make up - kolorowe kredki/


/jedyne pomadki których używam - Giorgio Armani nr 401, 300, 502 /


/kurtka i buty - reebok (worldbox) naszyjnik- promod, bluza- h&m, spodnie zara /