Halo halo! Wczoraj denerwowaliście sie, że wstawialam mało zdjęć, dlatego dziś kolejna porcja :)
Buziaki T.
/plaszczyk szary kiss The frog, zielony zara (kupiony trzy lata temu), koszula polevko, buty papilion.pl, torba antbags/
Hej;) Od dawna sledze Twojego bloga ale pierwszy raz postanowilam skomentowac;P Okulary fakt-pasuja Ci bardzo;)ale mam wrazenie ze na tych wszystkich fotach wygladasz strasznie topornie, grubo, w ramionach jesteś jakas taka wielka.. czy to złudzenie?;) bo nogi masz chudziutkie! ;)
jesteś przepiękna! do twarzy Ci w tych okularach, na trzecim zdjeciu Twoje włoski są klawe, siwym płaszczem sie zauroczyłam :) i lubię Twoich psich modeli!
a kiss the frog prowadzi sprzedaż wysyłkową? w szczecinie nie słyszałam o tej sieci, szkoda.
Przepis Marty (polecam, bo zajadałyśmy się wczoraj w akademiku, tylko dałam 0,5 kg świeżego szpinaku i też było sporo :))
1 kg świeżego szpinaku 2 ząbki czosnku 2 filety z kurczaka jedno małe opakowanie śmietany 18% (najlepiej takiej do zup i sosów) 1 opakowanie makaronu penne bądź farfalle 1 kostka rosołowa (knorr) 3-4 łyżki oliwy z oliwek bądź oleju starty parmezan, a jeśli nie macie może być zwykły ser żółty(trochę mniej niż 1/2 szklanki) przygotowanie:
wstawiamy wodę na makaron dokładnie myjemy szpinak, odrywamy łodygi a następnie polewamy dokładnie wszystkie liście wrzątkiem. kostkę rosołową rozpuszczamy w szklance z gorącą wodą (odlejcie sobie zanim polejecie szpinak). na rozgrzaną patelnię z oliwą bądź z olejem dodajemy posiekany drobno czosnek, czekamy aż się delikatnie zarumieni i dodajemy szpinak, dusimy na małym ogniu przez ok 3-5 minut. następnie dodajemy całą śmietanę, dodajemy ok czterech łyżek bulionu zrobionego z kostki rosołowej, i ser żółty, dokładnie mieszamy. potrawę należy posolić i popieprzyć wedle uznania. ja zawsze dodaję troszkę więcej bulionu żeby pozbyć się kwaśnego smaku śmietany. dusimy na małym ogniu ok 5 min. teraz zajmiemy się kurczakiem, radzę przygotować sobie filety ok 2 godziny wcześniej. możecie użyć ulubionych ziół. ja zawsze daję sól, pieprz, majeranek rozmaryn, trochę oliwy i sok z całej cytryny. pokrojone mięso w paseczki smażymy na oleju/oliwie aż się zarumieni. Makaron ugotowany al dente (na twardo) podajemy z sosem i szpinakiem a na wierzch kładziemy kurczaka. możecie posypać serem bądź parmezanem
mam pytanie: co to za okulary masz na 1 i 2 zdjęciu? mam na myśli oprawki (firmę/producenta)? przyznaję że baardzo mi się spodobały - są takie w moim guście :)
Liczę (mam nadzieję), że w gąszczu tych komentarzy dostrzeżesz mój wpis i udzielisz mi informacji :)
Tak dobrze wyglądasz w tych okularach, że nie mogę się napatrzeć:)
OdpowiedzUsuńStylizacja z szarym płaszczem♥
OdpowiedzUsuńtak ładnie wyglądasz.
OdpowiedzUsuńHej;) Od dawna sledze Twojego bloga ale pierwszy raz postanowilam skomentowac;P
OdpowiedzUsuńOkulary fakt-pasuja Ci bardzo;)ale mam wrazenie ze na tych wszystkich fotach wygladasz strasznie topornie, grubo, w ramionach jesteś jakas taka wielka.. czy to złudzenie?;)
bo nogi masz chudziutkie! ;)
Pozdrawiam;)
Kamila
jesteś przepiękna! do twarzy Ci w tych okularach, na trzecim zdjeciu Twoje włoski są klawe, siwym płaszczem sie zauroczyłam :)
OdpowiedzUsuńi lubię Twoich psich modeli!
a kiss the frog prowadzi sprzedaż wysyłkową? w szczecinie nie słyszałam o tej sieci, szkoda.
boskaaaaaaaaa!
OdpowiedzUsuńbardzo ładne są te zdjęcia:) zdolny fotograf:)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
świetna stylizacja :)
OdpowiedzUsuńzachwycam się płaszczem Kiss The Frog!!!!! piękna owieczka :)
OdpowiedzUsuń2gi płaszcz przepiękny!
OdpowiedzUsuńJasny płaszczyk jest cudowny. BTW zdjęcia genialne!
OdpowiedzUsuńSiemka ;) no no.. muszę przyznać że całkiem niezłe zdjęcia i bardzo ładnie wyszłaś na nich :)
OdpowiedzUsuńten szary płaszczyk jest wspaniały!
OdpowiedzUsuńŚwietny płaszczyk! :)
OdpowiedzUsuńNa pierwszym zdjęciu Psina jak pięknie pozuje <3
OdpowiedzUsuńrobiłam dziś Twój szpinak w sosie śmietanowym i wyszedł wyśmienicie :)
OdpowiedzUsuńjaki to przepis?proszę bardzo niech ktoś poda :)
UsuńPrzepis Marty (polecam, bo zajadałyśmy się wczoraj w akademiku, tylko dałam 0,5 kg świeżego szpinaku i też było sporo :))
Usuń1 kg świeżego szpinaku
2 ząbki czosnku
2 filety z kurczaka
jedno małe opakowanie śmietany 18% (najlepiej takiej do zup i sosów)
1 opakowanie makaronu penne bądź farfalle
1 kostka rosołowa (knorr)
3-4 łyżki oliwy z oliwek bądź oleju
starty parmezan, a jeśli nie macie może być zwykły ser żółty(trochę mniej niż 1/2 szklanki)
przygotowanie:
wstawiamy wodę na makaron
dokładnie myjemy szpinak, odrywamy łodygi a następnie polewamy dokładnie wszystkie liście wrzątkiem. kostkę rosołową rozpuszczamy w szklance z gorącą wodą (odlejcie sobie zanim polejecie szpinak). na rozgrzaną patelnię z oliwą bądź z olejem dodajemy posiekany drobno czosnek, czekamy aż się delikatnie zarumieni i dodajemy szpinak, dusimy na małym ogniu przez ok 3-5 minut. następnie dodajemy całą śmietanę, dodajemy ok czterech łyżek bulionu zrobionego z kostki rosołowej, i ser żółty, dokładnie mieszamy. potrawę należy posolić i popieprzyć wedle uznania. ja zawsze dodaję troszkę więcej bulionu żeby pozbyć się kwaśnego smaku śmietany. dusimy na małym ogniu ok 5 min.
teraz zajmiemy się kurczakiem, radzę przygotować sobie filety ok 2 godziny wcześniej. możecie użyć ulubionych ziół. ja zawsze daję sól, pieprz, majeranek rozmaryn, trochę oliwy i sok z całej cytryny. pokrojone mięso w paseczki smażymy na oleju/oliwie aż się zarumieni.
Makaron ugotowany al dente (na twardo) podajemy z sosem i szpinakiem a na wierzch kładziemy kurczaka. możecie posypać serem bądź parmezanem
w szarym bardziej mi się podoba. :)
OdpowiedzUsuńciuchy ciuchami, ale pies jest najlepszy! mega!
OdpowiedzUsuńdrugi płaszcz obłedny!!!
OdpowiedzUsuńyaaay
OdpowiedzUsuńtorba 1450 zł hmmm :) jak dla mnie za duzo ale ladna
OdpowiedzUsuńSuper są te zdjęcia, mają w sobie tajemniczość.
OdpowiedzUsuńŚwietne ujęcia,
pozdrawiam gorąco i zapraszam do mnie:
http://takeabreakk.blog.onet.pl/Last-week,2,ID516799856,n
szary płaszczyk przypadł mi do gustu :-) ciao.
OdpowiedzUsuńpiesek jest niesamowity!
OdpowiedzUsuńzapraszam
http://being-brainwashed.blogspot.com/
http://being-brainwashed.blogspot.com/
daj namiary na tego chirurga co zrobił tobie piersi i nos ;)
OdpowiedzUsuńand god created woman.
Usuńmasz coś ?
Usuńa co?
Usuńno jajco a co ?:D
Usuńopuszczam tę jakże wyrafinowaną konwersację.
UsuńYour outfits are amazing and i love that pup!
OdpowiedzUsuńThanks for Posting <3!
Sandra Lucia
x
Pierwsze zdjęcie jest super!! A psina jak malowana;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
nie moge sie przestac zachwycac jak sliczny jest ten szary plaszcz :D
OdpowiedzUsuńWitaj Marto :)
OdpowiedzUsuńmam pytanie: co to za okulary masz na 1 i 2 zdjęciu? mam na myśli oprawki (firmę/producenta)?
przyznaję że baardzo mi się spodobały - są takie w moim guście :)
Liczę (mam nadzieję), że w gąszczu tych komentarzy dostrzeżesz mój wpis i udzielisz mi informacji :)
Pozdrawiam ciepło :)
Edi
Ja też chcę wiedzieć co to za okulary! Są rewelacyjne!
UsuńA może jakieś video? ;>
OdpowiedzUsuńKolejne świetne zdjęcia!!!
OdpowiedzUsuńAle masz fajnego pieska, o tobie już nie mówię, bo wyglądasz tak pięknie!!
OdpowiedzUsuńkurde ładna jesteś!
OdpowiedzUsuńTO ty jesteś tym szpinakiem ?
OdpowiedzUsuńtrzecie zdjęcie jest najlepsze, cudownie na nim wyglądasz! mogę powiedzieć, że nadaje się na okładkę. ;)
OdpowiedzUsuńco to za piosenka ?? :)
OdpowiedzUsuńJesteś śliczna ! :*