piątek, 3 października 2014

Halo halo!
Zapraszam na łososia z bazyliowo-pistacjowym pesto.
T.

Składniki :
ok 400g filetu z łososia
1/3 szklanki pistacji
ok 4-5 gałązek świeżej bazylii
100g szynki parmeńskiej bądź szwarcwaldzkiej
4 łyżki oliwy
4 łyżki tartego parmezanu lub grana padano

Pistacje, bazylie, ser i oliwę rozdrobnić blenderem. Łososia umyć, usunąć łuski , odciąć skórę, jeśli się nie uda :) następnie pokroić na równe kawałki ok 3 cm szerokości.  Rybę posmarować pesto i zawinąć w plasterek szynki. Piec 30 minut w temperaturze 190 C.
Pomimo wielu przeciwności udało mi się przygotować to danie...warto było :)








38 komentarzy:

  1. Uwielbiam jeść ryby!!! Twoje danie wygląda przepysznie :)
    Świetny filmik!

    http://mademoisellejuliet.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Łosoś najlepszy, muszę zrobic w pesto zamiast w szpinaku wreszcie;)
    Piękna kuchnia
    Pozdr

    OdpowiedzUsuń
  3. Podkradam przepis, jutro robię na obiad ! Mniam !
    www.llealicious.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  4. Danie na pewno pyszne, uwielbiam te składniki, jednak niestety łososia nie mogę jeść :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Super kompozycja! Bardzo aromatyczna i zdrowa :) czyli takie jak lubię. Chociaż łososia testowałam jedynie w wersji wędzonej. Bazylia w dużej ilości mnie mdli :/ ale ten zestaw wygląda niesamowicie i na pewno kiedyś skorzystam!

    OdpowiedzUsuń
  6. Cukinka jaka kochana

    OdpowiedzUsuń
  7. a ja mogę ci wysłać na maila filmik jak wyfiletować łososia w jedną minutę ;) mam na myśli cały filet, więc pół będzie w pół minuty :)

    OdpowiedzUsuń
  8. mmm jadłabym :)
    http://pmsniszczy.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  9. Mm! Muszę spróbować :)

    http://tunia-ti.blogspot.com/ zapraszam

    OdpowiedzUsuń
  10. strasznie źle ogląda się z tą ZA głośną muzyką i ZA cichym głosem....

    OdpowiedzUsuń
  11. T. Może pochwalisz się nowym tatuażem ??

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Własnie Marta pochwal się tatuażem albo wstaw zdjęcie jesteśmy ciekawe.

      Usuń
  12. Super filmik, cieszę się, że jesteś radosna, uśmiechnięta :))

    OdpowiedzUsuń
  13. gdzie chodzisz do fryzjera??????????????????????

    OdpowiedzUsuń
  14. masz moze jakas nowa muze do polecenia? ;)

    OdpowiedzUsuń
  15. Marta może następnym razem wstawisz jakiś przepis na sałatke z gyrosem albo jakąś fajną sałatkę bo nie mam pomysłu pozdr. :)

    OdpowiedzUsuń
  16. wow, ale schudłaś! jak? :)

    OdpowiedzUsuń
  17. super przepis! przy najbliższej okazji przetestuje ;) mam wrażenie, że będzie to szybciej niż myślę :)

    OdpowiedzUsuń
  18. Fajny przepis, jak zwykle dobrze Cię widzieć! Ale bardzo źle ogląda się z za głośną muzyką i za cichym głosem, po każdej Twojej wypowiedzi miałam minizawał, bo muzyka mnie zaskakiwała... Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  19. Marta Ty tak same rarytasy robisz - ale ja lepiej nie próbuje chyba że ze strażą na wszelki wypadek:)

    OdpowiedzUsuń
  20. Marta w jakim programie robisz filmiki?

    OdpowiedzUsuń
  21. Masz może jakiś przepis na filet z dorsza? Tylko koniecznie pieczony!

    OdpowiedzUsuń
  22. Marto, łososia masz już wyfiletowanego ;> Po prostu ściąganie skóry:)

    OdpowiedzUsuń
  23. Martusia jak pięknie Ci w groszkach *-*

    zapraszam:
    sosnowskaphoto.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  24. dlaczego podpisujesz sie jako "t"?

    OdpowiedzUsuń
  25. >>>>>>>>>>NOWA, WCIĄGAJĄCA, ŚWIETNA GRA<<<<<<<<<<
    Jeżeli lubisz grać w gry, to mam coś dla Ciebie!
    Gra "Anno Online" sprawi, że zapomnisz o wszystkim i wcielisz się w rolę władcy swojego własnego imperium.
    TEJ GRY NIE TRZEBA POBIERAĆ!
    Link(skrócony) -> http://bit.ly/1pEmnEr
    Zapraszam i życzę miłej gry!

    OdpowiedzUsuń
  26. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  27. juz wiem co jutro na obiad! :]

    kamperki.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  28. tępe noże fiska**a? dziwne. mój komplet jest obłędnie ostry, polecam ostrzałkę ! :D

    OdpowiedzUsuń
  29. Wygląda pysznie😉 zapraszam do mnie przepisnatalerzu-cook.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń