czwartek, 4 grudnia 2014

Halo!

Wczoraj cały ranek spędziłam na planie Na Wspólnej, po czym pojechałam na sesję zdjęciową. Jej efekty już niedługo na stronach NW oraz moim blogu.
Dziś od 6 rano jestem na planie, a o po południu wsiadam w busa z ekipą "Kota" i jedziemy do Skierniewic gdzie zagramy dwa spektakle- kto ma blisko niech wpada, serdecznie zapraszam!


Zamieszczam również wideo z bardzo ciekawej akcji do której zostałam zaproszona przez markę Bosch :)








Ravioli ze Szpinakiem :

Farsz:

torba świeżego szpinaku Baby
dwie-trzy łyżki serka ricotta
garść orzechów włoskich
pieprz i sól
3 ząbki czosnku
łyżka oliwy

Cisto:

pół kilo mąki
pięć jaj

Szpinak blanszujemy- zlewamy wrzątkiem, jak ostygnie drobno siekamy.  Na rozgrzanej patelni z oliwą podsmażamy czosnek a następnie dodajemy posiekany szpinak. Smażymy do momentu odparowania wody ok 3-4 minuty. Jak szpinak przestygnie dodajemy serek, orzechy, pieprz i sól.
Wszystko razem mieszamy i farsz gotowy.
Do miski wsypujemy mąkę i dodajemy jajka, zagniatamy bądź miksujemy do momentu uzyskania gładkiej kuli. Cisto wałkujemy na gładkie płaty o grubości ok 3 mm. Płaty makaronu kroimy na kwadraciki (wielkość wg. uznania) i faszerujemy. Gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy ok 7-10 minut, do momentu zmięknięcia ciasta.
Smacznego!


Buziaki i do następnego razu ! ;)

41 komentarzy:

  1. Mmmm! *-*
    Muszą być pyszne! <33

    zapraszam:
    http://sosnowskaphoto.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. cieszę się, że pasta smakowała :)
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Pierwszy raz oglądam Twój filmk o gotowaniu i Twój sposób mówienia bardzo mi przypomina Anię z programu kulinarnego Pyszne 25 , a ja bardzo nie lubię tego jej zaciągania przy mówieniu.
    A tak ogólnie fajnie się ogląda jak gotujesz przepis na pewno wykorzystam. Pozdrawiam Izabela :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam Cię! Chcę się z Tobą poznać czy to możliwe? :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Ale sztucznie opowiadasz o bosch-u :D tak już na siłę że on jest superrr....

    OdpowiedzUsuń
  6. O a ja właśnie zabieram się za jedzenie pierożków ze szpinakiem a tu taki filmik ;)
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  7. ale sztucznie....

    OdpowiedzUsuń
  8. blanszowanie to nie jest zalewanie wrzątkiem. to gotowanie przez chwile we wrzątku a potem studzenie w lodowatej wodzie po to, aby warzywa nie straciły swojego koloru. tak w ramach poprawki :)

    OdpowiedzUsuń
  9. co za zenada...

    OdpowiedzUsuń
  10. haha boże dziewczyno, naprawdę się uśmiałam.

    OdpowiedzUsuń
  11. fajny filmik. Może coś opowiesz o muzyce,któej słuchasz.

    broszka przedświąteczna super ;)

    OdpowiedzUsuń
  12. Dobra z Ciebie aktorka:) Przez pierwsze 3 minuty idealnie wręcz naśladujesz Piotra Ogińskiego.To było zamierzone?;-)

    OdpowiedzUsuń
  13. Ty lubisz szpinak a my lubimy Coco :D

    OdpowiedzUsuń
  14. bardzo lubie Twój blog. zawsze można znaleźć coś ciekawego (chociaż ostatnio z różną częstotliwością:P) jedyne co mi przeszkadza to strasznie ucinany filmik. dziwnie klejony, i muzyka potwornie głośna w stosunku do Twojego głosu! co niestety przeszkadza bo oglądając trzeba uważać żeby nie "ryknęła" na cały regulator.

    OdpowiedzUsuń
  15. a obroniłaś już licencjat ?

    OdpowiedzUsuń
  16. mam pytanie :) gdzie można kupić taką figurkę co masz w domu? chodzi mi o tego szarego królika.

    OdpowiedzUsuń
  17. Marta, grasz może 16 styczna w teatrze? Bo chciałam się wybrać na sztukę z Tobą :D

    OdpowiedzUsuń
  18. Uwielbiam szpinak! Ja zapraszam do mnie po przepis na mięsne warkocze z ciasta francuskiego :)

    OdpowiedzUsuń
  19. Jak mi przygotujesz to wpadnę do ciebie i ocenie, a potem wyrażę swoją opinie na ten temat :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A kogo interesuje twoja opinia ?!

      Usuń
  20. Wygląda pysznie :)

    sushi-natka.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  21. Zapraszam na swojego bloga http://nieuzytecznaspolecznosc.blogujacy.pl/

    OdpowiedzUsuń
  22. Ola, umawiasz sie na sesje z foto-amatorami czy raczej nie potrzebujesz takich zdjec?

    OdpowiedzUsuń
  23. ale się głodny zrobiłem ^^

    OdpowiedzUsuń
  24. JAKI MODEL JEST DOKŁADNIE TEGO "ROBOTA" BOSHA?

    OdpowiedzUsuń
  25. dobra reklama nie jest zła :D

    OdpowiedzUsuń
  26. Super sztuczna reklama. Z resztą ostatnio tylko takie na blogu...

    OdpowiedzUsuń
  27. Powiem tak: Ravioli pierwsza klasa ! Dziękuję za przepis;)

    OdpowiedzUsuń
  28. Read the article very useful/ di baca dulu artikel nya gan siapa tau bermanfaat terimakasih

    Obat maag kronis yang sudah menahun dan parah

    OdpowiedzUsuń
  29. excellent article information may be useful for the treatment of thank you gan

    Cara mengobati maag kronis sampai sembuh secara alami

    OdpowiedzUsuń
  30. fajny przepis,ale mega niewiarygodna teklama Bosha,rozumiem ze dostalas go w prezencie w ramach reklamy,ale to niestety wyszlo w tym filmiku...

    OdpowiedzUsuń
  31. fajny przepis,ale mega niewiarygodna teklama Bosha,rozumiem ze dostalas go w prezencie w ramach reklamy,ale to niestety wyszlo w tym filmiku...

    OdpowiedzUsuń
  32. fajny przepis,ale mega niewiarygodna teklama Bosha,rozumiem ze dostalas go w prezencie w ramach reklamy,ale to niestety wyszlo w tym filmiku...

    OdpowiedzUsuń
  33. Każdy orze jak może, więc nie ma co się czepiać ;)

    OdpowiedzUsuń